-Miscarea pana la varste inaintate are beneficii pozitive: creste speranta de viata prin imbuntatirea functiei pulmonare, cardiace, combate depresiile, mobilizeaza sistemul circulator.
-Sedentarismul creeaza un teren favorabil pentru dezvoltarea procesului de imbatranire. Miscarea fizica accelereaza refacerile celulare si te mentine tanar.
-Starea psihica se educa de-a lungul vietii si te protejeaza impotriva unor boli ce apar la varste inaintate precum sindromul Alzheimer.
-Bebelusii dorm 16 ore pe zi, cei cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani dorm 10 ore, persoanele mature dorm 8 ore, iar persoanele varstnice (65+ ani) dorm 6 ore pe noapte. Prin urmare, persoanele varstnice au mai mult timp sa fie active.
-Ruth Flowers este cea mai in varsta Dj-ita din lume. Anual, la cei 70 de ani ai sai, are concerte in toate colturile lumii, in cele mai renumite cluburi.
-Daca nu te gandesti la cati ani ai, cate kilograme ai acumulat cu varsta, cate datorii ai si cu cat vei uita mai mult de numere, cu atat vei avea un psihic mai sanatos si sansa unui tonus bun.
-A gandi pozitiv este secretul pentru o viata indelung activa. Persoanele varstnice care gandesc pozitiv se bucura de viata, isi fac planuri de viitor, sunt fericite.
-Persoanele varstnice nu trebuie sa fie izolate. Longevitatea vietii se pastreaza prin intalniri dese si placute cu prietenii, familia si noi cunostinte.Prietenii cresc speranta de viata a unui varstnic deoarece acestia le asigura sprijin moral, dar si material, ii ajuta sa treaca mai usor peste diversele provocari ale varstei, motiveaza persoana varstnica.
-Implicarea intr-un proces continuu de invatare de-a lungul vietii ajuta persoanele varstnice sa detina o memorie buna, sa se simta impliniti din punct de vedere social si educational, sa-si pastreze active capacitatiile mentale si sa-si dezvolte unele noi.
-Persoanele varstnice sunt mult mai atente in trafic decat tinerii adulti, respectand cu precizie regulile de circulatie si avand o experienta mai mare de condus.
-Odata iesit la pensie este bine sa-ti creezi obiective care sa te mentina activ in continuare. Dupa pensionare vei putea acorda mai mult timp pasiunilor tale, ceea ce te va mentine in continuare activ si preocupat.
-1 din 4 varstnici doreste sa fie voluntar pentru a ajuta.
-Persoanele varstnice sunt mult mai doritoare sa doneze bani celor aflati in necaz, chiar daca sumele nu sunt exagerat de mari.
-Persoanele adulte cu varste pana in 50 de ani pot avea adesea sanatatea unei persoane de 80 de ani, insa un senior activ poate sa-si mentina functiile fizice si mentale la o varsta mult mai mica, decat cea biologica.
-din populatia varstnica porneste o afacere proprie (cel mai adesea de familie) dupa varsta pensionarii.
-dintre persoanele varstnice se recasatoresc dupa varsta de 65 de ani.